globe

Trikoskopi, Hår (2)

Dino-Lite TrichoScope ökar omsättningen för frisersalonger och skönhetssalonger

Det italienska företaget Exagon Engineering leder utveckling av programvaran för detaljhandelsorganisationer, och särskilt då frisersalonger och skönhetssalonger. Företaget har utvecklat programvara som i kombination med Dino-Lite TrichoScope hjälper till att hitta rätta produkter för behandling av hår- och hudproblem. Antalet produkter för hårvård och förbättringar i en frisersalong är enorma. Detta gäller även för blotta mängden av en mängd olika kosmetiska produkter i en skönhetssalong. Försäljning av dessa produkter är av högt värde för frisören eller kosmetologen, men i praktiken är denna typ av merförsäljning/uppgradering i butikerna inte lätt. I brist på bevis om nyttan av produkten, är deras kunder osäkra.

För att tackla problemet har Exagon utvecklat mjukvaror som kan analysera möjliga problem med hud och hår med hjälp av en Dino-Lite TrichoScope, ett digitalt Mikroskop. Exagons direktör Antonio Visconti: “Trichoscopy är en ung vetenskap som studerar hälsan i hår och hårbotten. Kunden kan se bilder samtidigt som frisören eller kosmetologen utför undersökningen. Med starkt förstorad bild av hår, hårbotten eller hud, framställer Exagon Engineering programvara råd om läkemedel som frisören eller kosmetologen kan rekommendera. Med hjälp av Dino-Lite TrichoScope tillsammans med Exagons programvara ökar den totala försäljningen av produkter för hår och hud kraftigt."

Enkel integrering av programvaran

Exagon Engineering kan anpassa programvaran för varje enskild frisersalong, skönhetssalong som leverantör av kosmetiska produkter, som försäkrar om att endast produkter rekommenderas som faktiskt finns tillgängliga. Visconti: “För tillfället har vi mer än 300 tillverkare i vår databas som tillåter oss att skapa en skräddarsydd lösning för varje kund. Dino-Lite TrichoScope har visat sig vara den bästa produkten för just denna applikation. Hårbotten, hårsäckar och hår kan studeras i nära detalj. Tack vare Software Development Kit (SDK) som tillhandahålls av Dino-Lite har integrationen med vår programvara blivit mycket enklare, vilket var en viktig orsak till att vi valde Dino-Lite."

TrichoScope är robust, och gör det möjligt för förstoringar upp 200 och även 500 gånger med en upplösning på 1.3 eller 5 megapixel, beroende på modell. TrichoScope är CE-certifierad som medicinsk apparat. Den har 8 integrerade lysdioder som gör en extern ljuskälla överflödig och med ström som leds från USB-anslutningen, finns det inget behov av att byta ut eller ladda batterierna. Dessa egenskaper gör Dino-Lite TrichoScope till det rätta valet för varje frisör, skönhetssalong eller tillverkare av kosmetika produkter.

Rekommenderad/ Alternativa Produkter:

AD7013MZT

AD7013MZT-relatedDino-Lite AD7013MZT har en 5 megapixel bildsensor för kristallklara bilder, även vid högre förstoring. Den inbyggda polarisatorn minskar den bländande effekten på reflekterande material, såsom metaller, plaster, smycken, elektronik etc.

Läs mer...

MS33W Stativ

MS33WRund metallfot med flexibel arm och hållare för Dino-Lite. Med MS33W kan man variera höjden (ca 15 mm) och med en vridknapp i basen.

Läs mer...

MS23B

MS23BMS23B är en stationär applikation med klämma och flexibel fjädrande stålhållare, som kan spännas fast på ett skrivbord eller någon annan yta på upp till en tjocklek av 3 cm.

Läs mer...

AM4113ZT

AM4113ZT-relatedGenom att använda ett speciellt polarisationsfilter, blir AM4113ZT det rätta valet när man arbetar med högt bländande material, såsom plast och metaller.

Läs mer...

AM7013MZT

AM7013MZT-relatedDino-Lite AM7013MZT har en 5 megapixel bildsensor för kristallklara bilder, även vid högre förstoring. Den inbyggda justerbara polarisatorn minskar bländning och reflektion från blanka föremål.

Läs mer...

AM4013MZTL

AM4013MZTL-relatedGenom att använda ett speciellt polarisationsfilter, blir AM4013MZTL det rätta valet när man arbetar med högt bländande material, såsom plast och metaller. Denna modell har ett hölje i aluminiumlegering för bättre skydd och hållbarhet och det bästa utseendet och känsla.

Läs mer...

AM4113ZTL

AM4113ZTL-relatedGenom att använda ett speciellt polarisationsfilter, blir AM4113ZTL det rätta valet när man arbetar med högt bländande material, såsom plast och metaller.

Läs mer...

RK-06-AE Stativ

MS36BDino-Lite RK-06-AE-ställningen är en kraftig och stabil ställningsanordning som kan användas tillsammans med Dino-Lites digitala mikroskop. Den är tillverkad av rostfrittstål och lättviktsaluminium och möjliggör knivskarp finfokuseringsjustering och vertikal snabbkopplingsfunktion.

Läs mer...

AM4013MT

AM4013MT-relatedDino-Lite professionella modell med hölje i aluminiumlegering (med Microtouch). Aluminiumhöljet ger ökat skydd och hållbarhet och har det bästa utseendet och känsla. AM4013MT har en inbyggd diffusör.

Läs mer...