globe

Trädkirurgi/ Trädodling

Trädkirurgi/ Trädodling med Dino-Lite

Quote-box-tree-2

Ron Schraven, chef på BTL Bomendienst, Nederländerna: "Trädkirurgi håller på att förändras. Där tidigare sågen eller kniven försvann in i skogen, används nya mindre invasiva metoder och utredningar har nu företräde före ingrepp. BTL Bomendienst i Apeldoorn, Nederländerna är specialiserade på trädsjukdomar. Med hjälp av Dino-Lite, kan de identifiera sjukdomar och framkalla bilder."

BTL Bomendienst är en av de största trädspecialister i Nederländerna. Företaget har 30 anställda och är organiserat i tre divisioner:tree-surgeon-is-taking-a-sample-res Trädkonsult, specialist inom trädvård och sjukdomar och angrepp. Ron Schraven är chef på BTL Bomendienst och ansvarig för trädsjukdomar och angrepp på dem. För honom är termer såsom skogsskador, kastanjblödarsjuka och Massaria hans dagliga arbete. De är träd med de viktiga trädsjukdomarna i Nederländerna. Schraven: "Sådana sjukdomar påverkar trädet vilket leder till att trädet dör så småningom. Det är i sig självt är en förlust, eftersom ett träd eller träd definiera landskapet och träden producerar syre genom att införa koldioxid. De flesta av träden finns på offentliga platser och säkerheten för offentliga platser är ofta en fråga för kommunen. Ett sjukt träd kan falla eller utgör en fara på grund av fallande grenar. Så för många kommuner vi identifierar hur viktigt träden är, vilka träd som kan vara en potentiell fara och vilka träd behöver omedelbar behandling. Detta arbete är omöjligt utan ordentlig forskning på området."

Dokumentation
Quote-box-tree-1För att bestämma en möjlig trädsjukdom väl, tar sig Schraven och hans personal ut på fältet med en bärbar dator och ett Dino-Lite mikroskop. "Forskningen är är ute på fältet eftersom vi bara kan använda färska prover att arbeta med. Prover som redan har torkat, kan inte utredas ordentligt ", berättade Schraven.dino-lite-picture-bark-beetle-res Ett stickprov taget i form av en träbit kan studeras på plats med Dino-Lite mikroskop. Syftet är att upptäcka sjukdomen i ett så tidigt skede som möjligt. En sjukdom kan manifestera sig exempelvis genom förändringar i trästrukturen eller missfärgning. Schraven: "Med Dino-Lite ansluten till en bärbar dator, kan vi analysera snabbare och bättre och därför kan vi visa bilden på den bärbara datorn direkt. Vi kan spara bilden som är en mycket viktig funktion för oss, då vi måst rapportera våra resultat på papper och detta presenteras vanligtvis för människor som har mindre kunskap om trädsjukdomar. Genom att lägga till bilder framkallade med Dino-Lite i rapporten, kan vi visualisera och demonstrera problemet. Dino-Lite tillhandahåller bevis på sjukdomen som identifierades och på grund av detta är Dino-Lite mikroskop nu en permanent del av vår standardprocedur. Vi valde Dino-Lite mikroskop på grund av det mobila mikroskopets karaktär, den inbyggda LED-belysningen och det faktum att du kan lagra bilden på en bärbar dator. Det är ett pålitligt och prisvärt USB-mikroskop som gör exakt vad det är avsett att göra."

 

tree-surgery   bark-beetle   leaf-damage

Rekommenderad/ Alternativa Produkter:

AD7013MZT

AD7013MZT-relatedDino-Lite AD7013MZT har en 5 megapixel bildsensor för kristallklara bilder, även vid högre förstoring. Den inbyggda polarisatorn minskar den bländande effekten på reflekterande material, såsom metaller, plaster, smycken, elektronik etc.

Läs mer...

MS33W Stativ

MS33WRund metallfot med flexibel arm och hållare för Dino-Lite. Med MS33W kan man variera höjden (ca 15 mm) och med en vridknapp i basen.

Läs mer...

MS23B

MS23BMS23B är en stationär applikation med klämma och flexibel fjädrande stålhållare, som kan spännas fast på ett skrivbord eller någon annan yta på upp till en tjocklek av 3 cm.

Läs mer...

AM4113ZT

AM4113ZT-relatedGenom att använda ett speciellt polarisationsfilter, blir AM4113ZT det rätta valet när man arbetar med högt bländande material, såsom plast och metaller.

Läs mer...

AM7013MZT

AM7013MZT-relatedDino-Lite AM7013MZT har en 5 megapixel bildsensor för kristallklara bilder, även vid högre förstoring. Den inbyggda justerbara polarisatorn minskar bländning och reflektion från blanka föremål.

Läs mer...

AM4013MZTL

AM4013MZTL-relatedGenom att använda ett speciellt polarisationsfilter, blir AM4013MZTL det rätta valet när man arbetar med högt bländande material, såsom plast och metaller. Denna modell har ett hölje i aluminiumlegering för bättre skydd och hållbarhet och det bästa utseendet och känsla.

Läs mer...

AM4113ZTL

AM4113ZTL-relatedGenom att använda ett speciellt polarisationsfilter, blir AM4113ZTL det rätta valet när man arbetar med högt bländande material, såsom plast och metaller.

Läs mer...

RK-06-AE Stativ

MS36BDino-Lite RK-06-AE-ställningen är en kraftig och stabil ställningsanordning som kan användas tillsammans med Dino-Lites digitala mikroskop. Den är tillverkad av rostfrittstål och lättviktsaluminium och möjliggör knivskarp finfokuseringsjustering och vertikal snabbkopplingsfunktion.

Läs mer...

AM4013MT

AM4013MT-relatedDino-Lite professionella modell med hölje i aluminiumlegering (med Microtouch). Aluminiumhöljet ger ökat skydd och hållbarhet och har det bästa utseendet och känsla. AM4013MT har en inbyggd diffusör.

Läs mer...