globe

Textilteknik

Textilteknik och utbildning med Dino-Lite

Quote-box-tex-tech-ed-1

John McLoughlin är universitetslektor vid Manchester Metropolitan University i England. Han undervisar "mode och textilteknik" och anses vara en expert när det gäller tyger, tygbearbetning och sammanfogningstekniker. Han har publicerat mycket i ämnet. McLoughlin använder en Dino-Lite digitalt mikroskop som en integrerad del av hans föreläsningar, för att visa förstorade bilder av vävnader och stygn. McLoughlin: "Jag projicerar en bild på skärmen så att alla elever kan se materialet i detalj. Jag gör detta live i alla mina föreläsningar och låter även eleverna arbeta med Dino-Lite själva, så att de kan skaffa sig erfarenhet med verktyget. "

Oumbärlig

McLoughlin är mycket nöjd med resultatet av Dino-Lite." Jag arbetade tidigare med ett annat märke som var dyrare men bildkvaliteten var mycket svagare. Dino-Lite är också mycket lätt att använda. Du ansluter bara USB-kabeln och den är redo att för arbete. Jag skulle verkligen vara lycklig om varje elev hade sin egen Dino-Lite och jag är en stark förespråkare för detta.

Quote-box-tex-tech-ed-2McLoughlin utvecklar nu programvara som kan känna igen de fysiska egenskaperna hos en vävnad och bestämma hur den ska bearbetas. Det handlar om frågor som: vilken typ av stygn, vilken densitet och vilka nålar är mest lämpade för jobbet. McLoughlin: "Jag har också använt Dino-lite för att samla in data för min programvara. Utan Dino-Lite hade jag inte kunnat utveckla programvaran. Denna programvara kommer att visa sin duglighet, särskilt i massproduktion av textilier. Det kommer att ge ytterligare automatisering av produktionsprocessen."

McLoughlin är övertygad om att Dino-Lite hjälper till att ta fram elever som är mycket bättre utrustade för deras framtida jobb: "Ett praktiskt mikroskop är oumbärlig för att förstå essensen av mina föreläsningar. Du behöver denna detaljnivå för att verkligen förstå vad du pratar om. Om jag säger att en vävnad är hårig, vill jag påvisa på fibernivå varför jag kallar detta material hårigt. Naturligtvis vore det idealiskt om varje elev bara kunde gå hem och kolla tyger med en Dino-Lite. Dino-Lite får mitt ämne att komma till liv."

Rekommenderad/ Alternativa Produkter:

AD7013MZT

AD7013MZT-relatedDino-Lite AD7013MZT har en 5 megapixel bildsensor för kristallklara bilder, även vid högre förstoring. Den inbyggda polarisatorn minskar den bländande effekten på reflekterande material, såsom metaller, plaster, smycken, elektronik etc.

Läs mer...

MS33W Stativ

MS33WRund metallfot med flexibel arm och hållare för Dino-Lite. Med MS33W kan man variera höjden (ca 15 mm) och med en vridknapp i basen.

Läs mer...

MS23B

MS23BMS23B är en stationär applikation med klämma och flexibel fjädrande stålhållare, som kan spännas fast på ett skrivbord eller någon annan yta på upp till en tjocklek av 3 cm.

Läs mer...

AM4113ZT

AM4113ZT-relatedGenom att använda ett speciellt polarisationsfilter, blir AM4113ZT det rätta valet när man arbetar med högt bländande material, såsom plast och metaller.

Läs mer...

AM7013MZT

AM7013MZT-relatedDino-Lite AM7013MZT har en 5 megapixel bildsensor för kristallklara bilder, även vid högre förstoring. Den inbyggda justerbara polarisatorn minskar bländning och reflektion från blanka föremål.

Läs mer...

AM4013MZTL

AM4013MZTL-relatedGenom att använda ett speciellt polarisationsfilter, blir AM4013MZTL det rätta valet när man arbetar med högt bländande material, såsom plast och metaller. Denna modell har ett hölje i aluminiumlegering för bättre skydd och hållbarhet och det bästa utseendet och känsla.

Läs mer...

AM4113ZTL

AM4113ZTL-relatedGenom att använda ett speciellt polarisationsfilter, blir AM4113ZTL det rätta valet när man arbetar med högt bländande material, såsom plast och metaller.

Läs mer...

RK-06-AE Stativ

MS36BDino-Lite RK-06-AE-ställningen är en kraftig och stabil ställningsanordning som kan användas tillsammans med Dino-Lites digitala mikroskop. Den är tillverkad av rostfrittstål och lättviktsaluminium och möjliggör knivskarp finfokuseringsjustering och vertikal snabbkopplingsfunktion.

Läs mer...

AM4013MT

AM4013MT-relatedDino-Lite professionella modell med hölje i aluminiumlegering (med Microtouch). Aluminiumhöljet ger ökat skydd och hållbarhet och har det bästa utseendet och känsla. AM4013MT har en inbyggd diffusör.

Läs mer...