globe

Forskning inom grafisk kvalitet

Forskning inom grafisk kvalitet på avdelningen för tryckteknik på Warsaw University of Technology.

Avdelningen för tryckteknik på Warsaw University of Technology i Polen använder fyra typer av digitala mikroskop från Dino-Lite för analys av kvaliteten på tryckta bilder och fotografier. Denna forskning innefattar inzoomning på mikroskopiska förändringar på papper och kartongpapper under tryckprocessen. Dessutom använder forskarna på universitetet de digitala mikroskopen till att övervaka de olika stegen av bokbinderi. Dessa steg innefattar skärning, vikning och test av den fysiska hållbarheten hos inbundna böcker.

”Utmärkt kvalitet av bildanalys till ett rimligt pris”

Dr. Georgij Petriaswili, professor på avdelningen för tryckteknik, säger, ”Dino-Lite ger en utmärkt kvalitet av bildanalys till ett rimligt pris. Tills helt nyligen använde vi andra mikroskopmärken. De var dyra och tillgodosåg inte alltid våra behov. Jag insåg först hur hög kvalitet Dino-Lite håller vid ett besök på Arteveldehogeschool (Artevelde högskola) i Gent, Belgien. När jag kom hem till Polen läste jag mer om alternativen och de olika modellerna av digitala mikroskop från Dino-Lite. Jag blev glatt överraskad. Det som verkligen är viktigt för oss är att prestandan och programvaran bildar ett välkoordinerat paket, trots skillnader mellan olika Dino-Lite-mikroskop. Vi håller definitivt koll på ny utveckling från Dino-Lite. Jag förväntar mig att vi kommer att använda WiFi-funktioner inom en snar framtid för att bearbeta ett större antal bilder online.

Avdelningen för tryckteknik på Warsaw University of Technology utbildar specialister inom analys av bildkvalitet på grafiska produkter. Avdelningen har ett nära samarbete med grafiska företag och tryckerier i hela Polen. År 2018 har avdelningen funnits i femtio år. Hittills har avdelningen utbildat över två tusen vetenskapliga experter inom grafisk konst. Nya generationer av grafikforskare på Warsaw University of Technology använder följande Dino-Lite-mikroskop: Edge AM7115 MZT, AM4113T-FVW, Premier AM3713 TB, Premier AM41132 TL (R4).

 

”Ett välkoordinerat paket”

Rekommenderad/ Alternativa Produkter:

AD7013MZT

AD7013MZT-relatedDino-Lite AD7013MZT har en 5 megapixel bildsensor för kristallklara bilder, även vid högre förstoring. Den inbyggda polarisatorn minskar den bländande effekten på reflekterande material, såsom metaller, plaster, smycken, elektronik etc.

Läs mer...

MS33W Stativ

MS33WRund metallfot med flexibel arm och hållare för Dino-Lite. Med MS33W kan man variera höjden (ca 15 mm) och med en vridknapp i basen.

Läs mer...

MS23B

MS23BMS23B är en stationär applikation med klämma och flexibel fjädrande stålhållare, som kan spännas fast på ett skrivbord eller någon annan yta på upp till en tjocklek av 3 cm.

Läs mer...

AM4113ZT

AM4113ZT-relatedGenom att använda ett speciellt polarisationsfilter, blir AM4113ZT det rätta valet när man arbetar med högt bländande material, såsom plast och metaller.

Läs mer...

AM7013MZT

AM7013MZT-relatedDino-Lite AM7013MZT har en 5 megapixel bildsensor för kristallklara bilder, även vid högre förstoring. Den inbyggda justerbara polarisatorn minskar bländning och reflektion från blanka föremål.

Läs mer...

AM4013MZTL

AM4013MZTL-relatedGenom att använda ett speciellt polarisationsfilter, blir AM4013MZTL det rätta valet när man arbetar med högt bländande material, såsom plast och metaller. Denna modell har ett hölje i aluminiumlegering för bättre skydd och hållbarhet och det bästa utseendet och känsla.

Läs mer...

AM4113ZTL

AM4113ZTL-relatedGenom att använda ett speciellt polarisationsfilter, blir AM4113ZTL det rätta valet när man arbetar med högt bländande material, såsom plast och metaller.

Läs mer...

RK-06-AE Stativ

MS36BDino-Lite RK-06-AE-ställningen är en kraftig och stabil ställningsanordning som kan användas tillsammans med Dino-Lites digitala mikroskop. Den är tillverkad av rostfrittstål och lättviktsaluminium och möjliggör knivskarp finfokuseringsjustering och vertikal snabbkopplingsfunktion.

Läs mer...

AM4013MT

AM4013MT-relatedDino-Lite professionella modell med hölje i aluminiumlegering (med Microtouch). Aluminiumhöljet ger ökat skydd och hållbarhet och har det bästa utseendet och känsla. AM4013MT har en inbyggd diffusör.

Läs mer...