globe

Wetenschappelijk onderzoek

Dino-Lite ondersteunt ontwikkeling neurowetenschappen in Afrika

Quote-box-sci-res-1

Tom Baden is een postdoc neurowetenschapper aan de universiteit van Tübingen in het zuidwesten van Duitsland. Hier doet hij onder andere wetenschappelijk onderzoek naar het gezichtsvermogen van muizen. Maar naast zijn werk als postdoc is Tom samen met eveneens postdoc Lucia Prieto van de Lausanne Universiteit in Zwitserland,de medeoprichter van vrijwilligersorganisatie TReND in Africa wat staat voor: Teaching and Research in Neurosciencefor Development. Ook Sadiq Yusuf van de Kampala International University in Oeganda was betrokken bij de oprichting van TReND in Africa.

Zeer geschikt

TReND in Africa wil aankomende wetenschappers bekend maken met neurowetenschap en neurogenetica. "Dit is het derde jaar dat we een zomercursus geven", zegt Tom Baden. "Op de universiteit van Oeganda geven we studenten uit heel Afrika les in neurowetenschappen en neurogenetica. Normaal worden daarvoor muizen en ratten gebruikt, maar dat zijn dure proefdieren. Daarom leren wij onze studenten te werken met fruitvliegen en andere insecten die veel goedkoper zijn en ook uitstekend geschikt voor onze studiedoeleinden."

Quote-box-sci-res-2Dino-Lite heeft enkele USB-microscopen beschikbaar gesteld aan TReND in Africa. Tom: "Daar zijn we erg blij mee want we moeten alles met doen met giften en tweedehands labmateriaal. De Dino-Lite's zijn uitstekend geschikt om transgene fruitvliegen te bestuderen. Met de UV-versie kunnen we bijvoorbeeld markers in de genstructuur zichtbaar maken in zowel de fruitvliegen als de larven. Daarnaast bestuderen we met de hulp van de Dino-Lite's activiteit in neuronen en neurieten. Ook gebruiken we de microscopen bij het ontleden van grotere ongewervelden zoals krekels en kakkerlakken, waarmee we de studenten de basis van elektrofysiologische technieken aanleren. Het witte licht van de ingebouwde leds is daarbij erg behulpzaam. De Dino-Lite's zijn erg eenvoudig in het gebruik en hebben een zeer goede beeldkwaliteit. De beelden bekijken we op de beeldschermen van de pc's in het lab."

Na het afronden van de zomercursus, heeft Baden de Dino-Lite's achtergelaten. Tom: "Naast het overbrengen van kennis is het ons doel het niveau van het hoger onderwijs in Afrika te verbeteren. Door het brengen van kennis en het achterlaten van onderwijsmateriaal, hopen we dat hogeropgeleiden zich beter kunnen ontwikkelen en Afrika op deze manier zelf meer wetenschappers kan voortbrengen."

Aanbevolen/ Alternatieve Producten:

AD7013MZT

AD7013MZT-relatedDe Dino-Lite AD7013MZT beschikt over een 5 megapixel sensor voor haarscherpe beelden, zelfs bij hogere vergroting. De ingebouwde polarizer reduceert de reflecties bij het werken met glanzende objecten zoals metalen, kunststoffen, juwelen, elektronica-onderdelen enz.

Lees Meer...

MS33W Statief

MS33WRond metalen statief met zwanenhals en houder voor de Dino-Lite. De MS33W heeft de mogelijkheid te variëren in hoogte (ca. 15mm) met een draaiknop in de standaard.

Lees Meer...

MS23B

MS23BHet MS23B bureaubladstatief kan vastgeklemd worden op tafelbladen tot 3 cm dikte.

Lees Meer...

AM4113ZT

AM4113ZT-relatedDoor het gebruik van een speciaal polarisatie filter is de AM4113ZT de juiste keuze, wanneer u werkt met materialen met hoge schittering, zoals plastic en metalen.

Lees Meer...

AM7013MZT

AM7013MZT-relatedDe Dino-Lite AM7013MZT beschikt over een 5 megapixel sensor voor haarscherpe beelden, zelfs bij hogere vergroting. De ingebouwde polarizer reduceert de reflecties bij het werken met glanzende objecten.

Lees Meer...

AD4013MZTL

AD4013MZTL-relatedDit MZTL model heeft een lange werkafstand en een derde (verwisselbare) polarisatiekap en een aluminium behuizing.

Lees Meer...

AM4013MZTL

AM4013MZTL-relatedDoor het gebruik van een speciaal polarisatie filter is de AM4013MZTL de juiste keuze,wanneer u werkt met materialen met hoge schittering zoals plastic en metalen. Dit model heeft een metalen behuizing die een versterkte bescherming en duurzaamheid biedt en daarnaast ook nog eens het beste gevoel en uitstraling geeft.

Lees Meer...

AM4113ZTL

AM4113ZTL-relatedDoor het gebruik van een speciaal polarisatie filter is de AM4113ZTL de juiste keuze,wanneer u werkt met materialen met hoge schittering zoals plastic en metalen.

Lees Meer...

RK-06-AE Statief

MS36BDe Dino-Lite RK-06-AE is een stevig en stabiel mid-range statief dat gebruikt kan worden met alle professionele Dino-Lite digitale microscopen. De RK-06A is gemaakt roestvrij staal en lichtgewicht aluminium en beschikt over een zogenaamde quick-release functie waarmee de hoogte snel en eenvoudig worden ingesteld, met de focusknop voor de fijnafstelling kan dit statief heel precies worden afgesteld.

Lees Meer...

AM4013MT

AM4013MT-relatedDe AM4013MT is een Dino-Lite Pro model met metalen behuizing en een Microtouch knop. De metalen behuizing biedt een versterkte bescherming en duurzaamheid en geeft daarnaast ook nog eens het beste gevoel en uitstraling. De AM4013MT heeft een ingebouwde diffuser.

Lees Meer...