globe

Wetenschappelijk onderwijs

Quote-box-science-edDino-Lite laat leerlingen micro-elektronica zien

Met een reizende voorstelling wil 'Science on Tour' leerlingen tussen de tien en achttien jaar interesseren voor techniek en hen aanmoedigen hun talenten te ontwikkelen op gebied van techniek. 'Science on Tour' is initiatief van de Universiteit Twente en vormt een verzameling kijk- en doe-experimenten, gebaseerd op verrassende en intrigerende natuur- en scheikundige verschijnselen. Thomas Hoen is een van de studenten die zijn medewerking verleent aan de Tour. Hij is tweedejaars student Electrical Engineering en maakt onderdeel uit van het elektrotechnische team. Naast dit team is er nog een scheikunde team en een natuurkunde team betrokken bij 'Science on Tour'.

Fascinerende techniek
"We laten leerlingen onder andere zien hoe klein bewegende elektrotechnische onderdelen kunnen zijn", zegt Hoen. "Op een chip van twee bij twee millimeter hebben we bewegende onderdelen gemonteerd. Die zijn zo klein dat je met het blote oog die beweging nauwelijks kunt waarnemen. Daarom hebben we een Dino-Lite Pro op een statief boven de chip geplaatst. De Dino-Lite vergroot het beeld 200 maal. Met een USB-kabel is de Dino-Lite gekoppeld aan een laptop en op het scherm van de laptop kunnen de leerlingen duidelijk de beweging zien dankzij de vijf megapixel resolutie van de Dino-Lite. Dat is uiteraard veel makkelijker dan een microscoop waar de leerlingen om de beurt door heen moeten turen. Verder is de ingebouwde LED-verlichting prettig aangezien we geen aparte lichtbron hoeven te installeren.

Iedereen vindt het fascinerend om te zien hoe je op zo iets kleins toch nog een bewegend onderdeel kunt installeren. Helemaal als ik vertel dat men er zelfs in geslaagd is om op één bij één millimeter een werkende stoommachine te bouwen. Die kunnen we jammer genoeg niet laten zien! Al met al hoop ik dat we met deze mooie en scherpe beelden leerlingen kunnen interesseren in technisch onderwijs en we letterlijk laten zien dat technisch onderwijs helemaal niet duf maar juist erg spannend is. Dino-Lite helpt ons daarbij!

 

Quote-box-science-ed-2

Dino-Lite in het wetenschappelijk onderwijs

"De Dino-Lite is een perfect instrument voor het bestuderen van microscopisch kleine details van archeologische voorwerpen en materialen. Geweldig voor wetenschappelijk onderwijs."

Een Dino-Lite digitale microscoop is een veelzijdig instrument, een van de vele toepassingen is onderwijs. Een goed voorbeeld hiervan is te vinden in de unieke Maritieme Bus, eigendom van The Hampshire & Wight Trust for Maritime Archaeology, een erkende liefdadigheidsinstelling. Deze bus heeft een speciale 'Microscoop hoek ', waar alle bezoekers een zeer gedetailleerde kijk krijgen op de vele maritieme archeologische voorwerpen en materialen.

Amanda Bowens, Education & Outreach Manager van de HWTMA legt uit: "The Hampshire & Wight Trust for Maritime Archaeology gebruikt een Dino-Lite AM4112PT digitale microscoop in onze Maritieme Bus waarmee gratis toegankelijke "open-huis sessies aan leden en aan het publiek aangeboden worden. De Dino-Lite is een perfect instrument voor mensen van alle leeftijden en achtergronden voor het bestuderen van microscopisch kleine details van archeologische voorwerpen en materialen. De microscoophoek in de Maritieme Bus is erg populair doordat het op een leuke en interactieve manier veel leert over ons gezonken erfgoed.

 

Aanbevolen/ Alternatieve Producten:

AD7013MZT

AD7013MZT-relatedDe Dino-Lite AD7013MZT beschikt over een 5 megapixel sensor voor haarscherpe beelden, zelfs bij hogere vergroting. De ingebouwde polarizer reduceert de reflecties bij het werken met glanzende objecten zoals metalen, kunststoffen, juwelen, elektronica-onderdelen enz.

Lees Meer...

MS33W Statief

MS33WRond metalen statief met zwanenhals en houder voor de Dino-Lite. De MS33W heeft de mogelijkheid te variëren in hoogte (ca. 15mm) met een draaiknop in de standaard.

Lees Meer...

MS23B

MS23BHet MS23B bureaubladstatief kan vastgeklemd worden op tafelbladen tot 3 cm dikte.

Lees Meer...

AM4113ZT

AM4113ZT-relatedDoor het gebruik van een speciaal polarisatie filter is de AM4113ZT de juiste keuze, wanneer u werkt met materialen met hoge schittering, zoals plastic en metalen.

Lees Meer...

AM7013MZT

AM7013MZT-relatedDe Dino-Lite AM7013MZT beschikt over een 5 megapixel sensor voor haarscherpe beelden, zelfs bij hogere vergroting. De ingebouwde polarizer reduceert de reflecties bij het werken met glanzende objecten.

Lees Meer...

AD4013MZTL

AD4013MZTL-relatedDit MZTL model heeft een lange werkafstand en een derde (verwisselbare) polarisatiekap en een aluminium behuizing.

Lees Meer...

AM4013MZTL

AM4013MZTL-relatedDoor het gebruik van een speciaal polarisatie filter is de AM4013MZTL de juiste keuze,wanneer u werkt met materialen met hoge schittering zoals plastic en metalen. Dit model heeft een metalen behuizing die een versterkte bescherming en duurzaamheid biedt en daarnaast ook nog eens het beste gevoel en uitstraling geeft.

Lees Meer...

AM4113ZTL

AM4113ZTL-relatedDoor het gebruik van een speciaal polarisatie filter is de AM4113ZTL de juiste keuze,wanneer u werkt met materialen met hoge schittering zoals plastic en metalen.

Lees Meer...

RK-06-AE Statief

MS36BDe Dino-Lite RK-06-AE is een stevig en stabiel mid-range statief dat gebruikt kan worden met alle professionele Dino-Lite digitale microscopen. De RK-06A is gemaakt roestvrij staal en lichtgewicht aluminium en beschikt over een zogenaamde quick-release functie waarmee de hoogte snel en eenvoudig worden ingesteld, met de focusknop voor de fijnafstelling kan dit statief heel precies worden afgesteld.

Lees Meer...

AM4013MT

AM4013MT-relatedDe AM4013MT is een Dino-Lite Pro model met metalen behuizing en een Microtouch knop. De metalen behuizing biedt een versterkte bescherming en duurzaamheid en geeft daarnaast ook nog eens het beste gevoel en uitstraling. De AM4013MT heeft een ingebouwde diffuser.

Lees Meer...