globe

Trichoscopie/ Haaronderzoek (2)

Dino-Lite TrichoScope verhoogt omzet kappers en beautysalons

Het Italiaanse Exagon Engineering is leidinggevend in de ontwikkeling van software voor winkels, met name voor kappers en beautysalons. Het bedrijf heeft software ontwikkeld waarmee met de TrichoScope van Dino-Lite snel een geschikt product kan worden gevonden om haar- en huidproblemen te verhelpen. Het aantal haarverzorgingsproducten en haarverbeteringsproducten dat bij een kapsalon kan worden aangeschaft is groot. Datzelfde geldt voor de hoeveelheid cosmetische producten bij beautysalons. De additionele verkoop van deze producten is voor de kapper en de schoonheidsspecialist van grote toegevoegde waarde, maar in de praktijk blijkt de instore-verkoop niet eenvoudig. Klanten twijfelen over de aanschaf van producten bij gebrek aan overtuigend bewijsmateriaal.

Om dit probleem aan te pakken, heeft het Italiaanse Exagon Engineering software ontwikkeld die mogelijke huid- en haarproblemen vaststelt met de hulp van een
Dino-Lite TrichoScope, een digitale microscoop. Antonio Visconti, directeur van Exagon Engineering: “Trichoscopy is de nog jonge wetenschap waarin de gezondheid van het haar en de hoofdhuid wordt bestudeerd. Via laptop, tablet of handheld scherm kan de klant meekijken terwijl de kapper of schoonheidsspecialist met de TrichoScope het onderzoek uitvoert. Met de sterk vergrote beelden van het haar, de hoofdhuid of de huid die met TrichoScope worden gemaakt, adviseert de software van Exagon Engineering het juiste product of de juiste producten die de kapper of schoonheidsspecialist direct kan aanbieden. Door de wetenschappelijke aanpak van het probleem blijken de meeste klanten dit advies op te volgen. Het gebruik van een Dino-Lite TrichoScope met de Exagon software heeft een sterk verhogend effect op de totale verkoop van haar-en huidverzorgingsproducten.”

Eenvoudige software integratie

Exagon Engineering kan voor iedere kapper, beautysalon of fabrikant van cosmetische middelen de software afstemmen op de gevoerde productrange, zodat er nooit producten worden aanbevolen die niet geleverd kunnen worden. Visconti: “Op dit moment hebben wij de productgegevens van 300 producenten in onze database opgeslagen waardoor we in staat zijn voor iedere klant een tailormade oplossing te maken. Vanwege onze goede ervaringen hebben we gekozen voor de TrichoScope van Dino-Lite. Daarmee kan de hoofdhuid, haarschacht en het haar tot in detail bestudeerd worden. Dankzij de Software Developers Kit (SDK) van Dino-Lite is de integratie van onze software eenvoudig geworden en dat was zeker een belangrijke reden te kiezen voor Dino-Lite.”

De TrichoScope van Dino-Lite is robuust, traploos instelbaar tot een vergroting van 200x en er is de keus uit een 1,3 megapixel uitvoering en een vijf megapixel uitvoering. Uiteraard is de TrichoScope voorzien van een medische CE certificering. Dankzij de acht ingebouwde leds, is er geen externe lichtbron nodig. De TrichoScope krijgt zijn stroom via de USB-aansluiting en heeft dus geen batterijen die steeds moeten worden opgeladen. Vanwege al deze eigenschappen is de Dino-Lite TrichoScope de juiste keuze voor iedere kapsalon, beautysalon of leverancier van cosmetische middelen.

Aanbevolen/ Alternatieve Producten:

AD7013MZT

AD7013MZT-relatedDe Dino-Lite AD7013MZT beschikt over een 5 megapixel sensor voor haarscherpe beelden, zelfs bij hogere vergroting. De ingebouwde polarizer reduceert de reflecties bij het werken met glanzende objecten zoals metalen, kunststoffen, juwelen, elektronica-onderdelen enz.

Lees Meer...

MS33W Statief

MS33WRond metalen statief met zwanenhals en houder voor de Dino-Lite. De MS33W heeft de mogelijkheid te variëren in hoogte (ca. 15mm) met een draaiknop in de standaard.

Lees Meer...

MS23B

MS23BHet MS23B bureaubladstatief kan vastgeklemd worden op tafelbladen tot 3 cm dikte.

Lees Meer...

AM4113ZT

AM4113ZT-relatedDoor het gebruik van een speciaal polarisatie filter is de AM4113ZT de juiste keuze, wanneer u werkt met materialen met hoge schittering, zoals plastic en metalen.

Lees Meer...

AM7013MZT

AM7013MZT-relatedDe Dino-Lite AM7013MZT beschikt over een 5 megapixel sensor voor haarscherpe beelden, zelfs bij hogere vergroting. De ingebouwde polarizer reduceert de reflecties bij het werken met glanzende objecten.

Lees Meer...

AM4013MZTL

AM4013MZTL-relatedDoor het gebruik van een speciaal polarisatie filter is de AM4013MZTL de juiste keuze,wanneer u werkt met materialen met hoge schittering zoals plastic en metalen. Dit model heeft een metalen behuizing die een versterkte bescherming en duurzaamheid biedt en daarnaast ook nog eens het beste gevoel en uitstraling geeft.

Lees Meer...

AM4113ZTL

AM4113ZTL-relatedDoor het gebruik van een speciaal polarisatie filter is de AM4113ZTL de juiste keuze,wanneer u werkt met materialen met hoge schittering zoals plastic en metalen.

Lees Meer...

RK-06-AE Statief

MS36BDe Dino-Lite RK-06-AE is een stevig en stabiel mid-range statief dat gebruikt kan worden met alle professionele Dino-Lite digitale microscopen. De RK-06A is gemaakt roestvrij staal en lichtgewicht aluminium en beschikt over een zogenaamde quick-release functie waarmee de hoogte snel en eenvoudig worden ingesteld, met de focusknop voor de fijnafstelling kan dit statief heel precies worden afgesteld.

Lees Meer...

AM4013MT

AM4013MT-relatedDe AM4013MT is een Dino-Lite Pro model met metalen behuizing en een Microtouch knop. De metalen behuizing biedt een versterkte bescherming en duurzaamheid en geeft daarnaast ook nog eens het beste gevoel en uitstraling. De AM4013MT heeft een ingebouwde diffuser.

Lees Meer...