globe

Textieltechnologie

Textieltechnologie en onderwijs met Dino-Lite

Quote-box-tex-tech-ed-1

John McLoughlin is Senior Lecturer aan de Manchester Metropolitan University in Engeland. Hij onderricht zijn studenten in het vak 'Fashion and textiletechnology' en geldt als een expert als het gaat om stoffen, stofbewerking en de verbindingstechnieken. Hij heeft al diverse publicaties op zijn naam staan. Vast onderdeel van de colleges van McLoughlin vormt zijn microscoop van Dino-Lite waarmee hij stoffen en steken kan uitvergroten. McLoughlin: "Ik projecteer het beeld op het bord zodat alle studenten de stof tot in detail kunnen zien. Dat doe ik iedere keer live en ik laat studenten ook met de Dino-Lite werken zodat ze het gevoel erbij krijgen."

Onmisbaar

McLoughlin is erg tevreden over de prestaties van de Dino-Lite. "Zeker. Ik heb eerst met een ander merk gewerkt maar daar moest ik meer voor betalen en de beeldkwaliteit was beduidend minder. Bovendien is Dino-Lite erg makkelijk in het gebruik. Eigenlijk is het aansluiten met een usb-kabel en klaar. Het liefst zou ik zien dat iedere student over zijn eigen Dino-Lite kon beschikken en daar maak ik me ook sterk voor.

Quote-box-tex-tech-ed-2Nu is McLoughlin bezig met het ontwikkelen van software waarmee aan de hand van de fysieke kenmerken van een stof bepaald kan worden hoe deze stof bewerkt moet worden. Hierbij komen vraagstukken aan de orde als: welk soort steek, welke dichtheid van de steken en welk soort naald is het meest geschikt is om een klus te klaren. McLoughlin: "Ik heb de microscoop ook gebruikt om de data voor mijn software te verzamelen. Zonder de Dino-Lite had ik het programma niet kunnen ontwikkelen. Vooral bij massaproductie van textiel zal deze software zich bewijzen. Het productieproces kan zo verder worden geautomatiseerd".

McLoughlin is ervan overtuigd dat hij dankzij de Dino-Lite beter geschoolde studenten aflevert: "Om de essentie van dit vak te leren, is een handzame microscoop onmisbaar. Je hebt die details nodig om echt te weten waar je over praat. Als ik een stof harig noem, wil ik ook op vezelniveau laten zien waarom ik die stof harig noem. Het zou natuurlijk ideaal zijn als iedere student gewoon thuis aan de slag kan gaan met een Dino-Lite en stoffen. Dan komt mijn vak echt tot leven."

Aanbevolen/ Alternatieve Producten:

AD7013MZT

AD7013MZT-relatedDe Dino-Lite AD7013MZT beschikt over een 5 megapixel sensor voor haarscherpe beelden, zelfs bij hogere vergroting. De ingebouwde polarizer reduceert de reflecties bij het werken met glanzende objecten zoals metalen, kunststoffen, juwelen, elektronica-onderdelen enz.

Lees Meer...

MS33W Statief

MS33WRond metalen statief met zwanenhals en houder voor de Dino-Lite. De MS33W heeft de mogelijkheid te variëren in hoogte (ca. 15mm) met een draaiknop in de standaard.

Lees Meer...

MS23B

MS23BHet MS23B bureaubladstatief kan vastgeklemd worden op tafelbladen tot 3 cm dikte.

Lees Meer...

AM4113ZT

AM4113ZT-relatedDoor het gebruik van een speciaal polarisatie filter is de AM4113ZT de juiste keuze, wanneer u werkt met materialen met hoge schittering, zoals plastic en metalen.

Lees Meer...

AM7013MZT

AM7013MZT-relatedDe Dino-Lite AM7013MZT beschikt over een 5 megapixel sensor voor haarscherpe beelden, zelfs bij hogere vergroting. De ingebouwde polarizer reduceert de reflecties bij het werken met glanzende objecten.

Lees Meer...

AD4013MZTL

AD4013MZTL-relatedDit MZTL model heeft een lange werkafstand en een derde (verwisselbare) polarisatiekap en een aluminium behuizing.

Lees Meer...

AM4013MZTL

AM4013MZTL-relatedDoor het gebruik van een speciaal polarisatie filter is de AM4013MZTL de juiste keuze,wanneer u werkt met materialen met hoge schittering zoals plastic en metalen. Dit model heeft een metalen behuizing die een versterkte bescherming en duurzaamheid biedt en daarnaast ook nog eens het beste gevoel en uitstraling geeft.

Lees Meer...

AM4113ZTL

AM4113ZTL-relatedDoor het gebruik van een speciaal polarisatie filter is de AM4113ZTL de juiste keuze,wanneer u werkt met materialen met hoge schittering zoals plastic en metalen.

Lees Meer...

RK-06-AE Statief

MS36BDe Dino-Lite RK-06-AE is een stevig en stabiel mid-range statief dat gebruikt kan worden met alle professionele Dino-Lite digitale microscopen. De RK-06A is gemaakt roestvrij staal en lichtgewicht aluminium en beschikt over een zogenaamde quick-release functie waarmee de hoogte snel en eenvoudig worden ingesteld, met de focusknop voor de fijnafstelling kan dit statief heel precies worden afgesteld.

Lees Meer...

AM4013MT

AM4013MT-relatedDe AM4013MT is een Dino-Lite Pro model met metalen behuizing en een Microtouch knop. De metalen behuizing biedt een versterkte bescherming en duurzaamheid en geeft daarnaast ook nog eens het beste gevoel en uitstraling. De AM4013MT heeft een ingebouwde diffuser.

Lees Meer...