globe

Papier productie

Quote-box-paper"Nauwkeurig tot op de vezel"

De digitale microscopen van Dino-Lite zijn inzetbaar voor vele taken. Zo gebruikt het Franse Celodev de metalen Dino-Lite ProX modellen voor de beoordeling van enzymwerking op houtpulp. Celodev produceert enzymen die tegenwoordig steeds meer in de papierindustrie worden toegepast, waarbij vermindering van het energieverbruik de belangrijkste reden is. Dat vraagt om uitleg: houtpulp is de grondstof van papier. Het is een brij van kleine deeltjes hout die weer bestaan uit houtvezels. Bepaalde enzymen zoals cellulase, hemi-cellulase, pectinase en β-glucanase zijn in staat deze houtvezels af te breken en zo de pulp geschikt te maken als papiergrondstof. Deze biologische afbraak betekent dat de energievretende mechanische raffinage van de houtvezels deels achterwege kan blijven. Gevolg is dat er veel elektriciteit bespaard wordt, waar ons milieu direct baat bij heeft.

"Dino-Lite onmisbaar in ons lab"Quote-box-paper2

Gilles Bajul is de eigenaar van Celodev. "De enzymen die wij maken breken de papierpulp af en zorgen daarmee voor een gedeeltelijke en gecontroleerde raffinage van de vezels. De enzymatische behandeling van deze pulp vermindert het energieverbruik van de papierindustrie en het verbetert ook de eigenschappen van het papier. De enzymen die wij leveren aan de papierindustrie moeten natuurlijk constant gevalideerd worden in onze laboratoria, waarbij we beoordelen of de verschillende enzymen op de juiste manier hun werk doen. Dat doen we door het ontledingsproces onder de microscoop te beoordelen. Het prettige aan de Dino-Lite microscoop is dat deze digitaal is, robuust is en dat we de hoeveelheid licht eenvoudig kunnen regelen. We hebben geen andere lichtbronnen nodig en daarnaast heeft het een handzaam formaat zodat de Dino-Lite een gebruiksvriendelijk toestel is. We maken foto's maar we filmen er ook mee. De digitale verwerking maakt het ons makkelijk. Opslaan en verwerken van het materiaal gaat nu zonder tussenstappen en bespaart ons veel tijd. Dino-Lite heeft zich onmisbaar gemaakt in ons lab."

Aanbevolen/ Alternatieve Producten:

AD7013MZT

AD7013MZT-relatedDe Dino-Lite AD7013MZT beschikt over een 5 megapixel sensor voor haarscherpe beelden, zelfs bij hogere vergroting. De ingebouwde polarizer reduceert de reflecties bij het werken met glanzende objecten zoals metalen, kunststoffen, juwelen, elektronica-onderdelen enz.

Lees Meer...

MS33W Statief

MS33WRond metalen statief met zwanenhals en houder voor de Dino-Lite. De MS33W heeft de mogelijkheid te variëren in hoogte (ca. 15mm) met een draaiknop in de standaard.

Lees Meer...

MS23B

MS23BHet MS23B bureaubladstatief kan vastgeklemd worden op tafelbladen tot 3 cm dikte.

Lees Meer...

AM4113ZT

AM4113ZT-relatedDoor het gebruik van een speciaal polarisatie filter is de AM4113ZT de juiste keuze, wanneer u werkt met materialen met hoge schittering, zoals plastic en metalen.

Lees Meer...

AM7013MZT

AM7013MZT-relatedDe Dino-Lite AM7013MZT beschikt over een 5 megapixel sensor voor haarscherpe beelden, zelfs bij hogere vergroting. De ingebouwde polarizer reduceert de reflecties bij het werken met glanzende objecten.

Lees Meer...

AD4013MZTL

AD4013MZTL-relatedDit MZTL model heeft een lange werkafstand en een derde (verwisselbare) polarisatiekap en een aluminium behuizing.

Lees Meer...

AM4013MZTL

AM4013MZTL-relatedDoor het gebruik van een speciaal polarisatie filter is de AM4013MZTL de juiste keuze,wanneer u werkt met materialen met hoge schittering zoals plastic en metalen. Dit model heeft een metalen behuizing die een versterkte bescherming en duurzaamheid biedt en daarnaast ook nog eens het beste gevoel en uitstraling geeft.

Lees Meer...

AM4113ZTL

AM4113ZTL-relatedDoor het gebruik van een speciaal polarisatie filter is de AM4113ZTL de juiste keuze,wanneer u werkt met materialen met hoge schittering zoals plastic en metalen.

Lees Meer...

RK-06-AE Statief

MS36BDe Dino-Lite RK-06-AE is een stevig en stabiel mid-range statief dat gebruikt kan worden met alle professionele Dino-Lite digitale microscopen. De RK-06A is gemaakt roestvrij staal en lichtgewicht aluminium en beschikt over een zogenaamde quick-release functie waarmee de hoogte snel en eenvoudig worden ingesteld, met de focusknop voor de fijnafstelling kan dit statief heel precies worden afgesteld.

Lees Meer...

AM4013MT

AM4013MT-relatedDe AM4013MT is een Dino-Lite Pro model met metalen behuizing en een Microtouch knop. De metalen behuizing biedt een versterkte bescherming en duurzaamheid en geeft daarnaast ook nog eens het beste gevoel en uitstraling. De AM4013MT heeft een ingebouwde diffuser.

Lees Meer...