globe

Iridologie

Quote-box-iridologyIridologie met een Dino-Lite IriScope

Met de Dino-Lite IriScope kunnen eenvoudig haarscherpe afbeeldingen gemaakt worden van ogen en irissen. Doordat de IriScope een stevige vergroting heeft worden nauwelijks zichtbare details zichtbaar. In de natuurgeneeskunde wordt de IriScope vaak gebruikt voor irisdiagnose. Iriscopisten beoordelen de gezondheidstoestand van hun patiënten aan de hand van specifieke kleuren en tekens in de iris van het oog. Aandoeningen zoals suikerziekte, reuma of jicht laten zich volgens Iriscopisten met behulp van irisbeelden goed diagnosticeren, waarna men tot behandeling kan overgaan.

Camera speciaal voor Irisfotografie

De speciaal vormgegeven kap op de microscoopcamera zorgt ervoor dat de camera goed om het oog sluit, waardoor er eenvoudig een goede afbeelding gemaakt kan worden. De ingebouwde ledverlichting – twee witte en twee gele led's – maken een externe lichtbron overbodig, waarbij de gele led's zorgen voor betere beelden van donkere irissen. De behandelaar kan direct op het scherm kijken. Dat kan een computermonitor zijn, maar ook een laptop met Windows of MacOS of een tablet met Windows bewijst uitstekende diensten en versterkt het mobiele karakter van de IriScope.

Patiënt betrekken bij onderzoekQuote-box-iridology-2

Natuurgeneeskundig therapeut Frederike Otger uit Den Haag maakt gebruik van de IriScope: "Het is een handzame en eenvoudige microscoopcamera waarmee ik haarscherpe afbeeldingen maak van ogen en irissen. Door de instelbare vergroting kan ik goed inzoomen op het oog en zo de kleinste onregelmatigheden ontdekken. Wat ik en mijn patiënten als bijzonder prettig ervaren, is dat de gemaakte afbeeldingen direct op het scherm zichtbaar zijn. Zo is de patiënt meer betrokken bij het onderzoek en kan zelf ook beter feedback geven." Voor de natuurgenezers gelden de voordelen dat de IriScope betaalbaar is, weinig ruimte vraagt, zeer eenvoudig is in het gebruik en de beelden digitaal in het dossier van de patiënt opgeslagen kunnen worden. Frederike Otger: "In combinatie met een tablet vind ik de IriScope een prachtig middel om het moderne karakter van mijn natuurgeneeskundige praktijk te benadrukken."