globe

Injection molds productie

Geen dop zonder Dino-Lite

U staat er misschien niet zo bij stil, maar achter elke dop die u opendraait schuilt een stuk wetenschap. Doppen moeten niet alleen perfect verzegelen, ze moeten ook eenvoudig machinaal kunnen worden aangebracht en iedere consument moet ze zonder problemen kunnen openen. De Zwitserse Corvaglia groep heeft al deze kennis in huis.Quote box injection molds 1

microscope with stand

 

De Corvaglia groep uit Eschlikon in Zwitserland bestaat uit Corvaglia Mould AG en Corvaglia Closures AG. Corvaglia Mould AG ontwikkelt, ontwerpt en test de spuitgietmatrijzen waarmee onder andere Corvaglia Closures AG in Zwitserland en Mexico allerhande dranksluitingen voor de zogenoemde PET-flessen produceert. Carsten Peil is Head of Research Engineering bij Corvaglia Mould AG: “Ongeveer 20 procent van alle sluitingen van PET-flessen over de hele wereld wordt met de door ons gemaakte spuitgietmatrijzen gemaakt. Corvaglia Closures AG levert sluitingen aan alle grote merken voor zeer uiteenlopende producten, van softdrinks met en zonder koolzuur tot en met vruchtensappen. Vruchtensappen worden in veel gevallen aseptisch afgevuld en dat betekent dat onze sluitingen ook aseptisch moeten zijn. Dat stelt weer zijn eisen aan het design van de doppen die ondanks de verzegeling, eenvoudig door een consument te verwijderen moeten zijn. Dus zowel het design, het produceren van de doppen en het maken van de spuitgietmatrijzen vormen een ware wetenschap. Bij onder andere dat laatste maken we gebruik van de USB-microscopen van Dino-Lite.”

Het gewicht van 0.05 gramQuote box injection molds 2

capHet maken van de spuitgietmatrijzen is een arbeidsintensief proces waarbij gewerkt wordt met een nauwkeurigheid van vele cijfers achter de komma. Veel matrijzen worden dan ook in lagelonenlanden gemaakt, maar Corvaglia Mould AG maakt alles in eigen huis. Peil: “Wij hebben de ervaring die niemand anders heeft en alleen wij hebben de machines en de vakmensen in huis om tot een perfect eindproduct te komen. Wij weten precies hoe hogedichtheidpolyetheen en polypropeen zich gedragen, de twee stoffen waarmee de sluitingen worden gemaakt.” Voor Corvaglia Mould AG is het iedere keer weer een uitdaging een sluiting te maken die voldoet aan alle eisen van de klant. “Je probeert altijd een zo licht mogelijke sluiting te maken om de kosten te reduceren. Per jaar worden er wereldwijd ongeveer 400 miljard dranksluitingen gebruikt. Als je bij dergelijke getallen, een minieme besparing van 0,05 gram weet te behalen, heeft dat al een enorme economische en ecologische impact.”

Integratie

Zowel bij het maken en beoordelen van de spuitgietmatrijzen en de eerste controle van de producten uit de matrijzen, worden de microscopen van Dino-Lite ingezet door Corvaglia Mould AG. Peil: “Aangezien veel van onze mensen moeten beschikken over een goede microscoop, hebben we gekozen voor een aantal Dino-Lites omdat ze veelzijdig en flexibel inzetbaar zijn, de kwaliteit van de foto’s goed is, evenals de mate van vergroting en de ingebouwde ledverlichting. Je kunt er natuurlijk voor kiezen één dure high-end machine in te zetten, maar door meer Dino-Lites in te zetten, voorkomen we veel heen-en-weer geloop en wachttijd. Nu kan iedereen met een eigen pc een Dino-Lite gebruiken. Ze zijn geïntegreerd in ons werkproces, tot volle tevredenheid.”

Aanbevolen/ Alternatieve Producten:

AD7013MZT

AD7013MZT-relatedDe Dino-Lite AD7013MZT beschikt over een 5 megapixel sensor voor haarscherpe beelden, zelfs bij hogere vergroting. De ingebouwde polarizer reduceert de reflecties bij het werken met glanzende objecten zoals metalen, kunststoffen, juwelen, elektronica-onderdelen enz.

Lees Meer...

MS33W Statief

MS33WRond metalen statief met zwanenhals en houder voor de Dino-Lite. De MS33W heeft de mogelijkheid te variëren in hoogte (ca. 15mm) met een draaiknop in de standaard.

Lees Meer...

MS23B

MS23BHet MS23B bureaubladstatief kan vastgeklemd worden op tafelbladen tot 3 cm dikte.

Lees Meer...

AM4113ZT

AM4113ZT-relatedDoor het gebruik van een speciaal polarisatie filter is de AM4113ZT de juiste keuze, wanneer u werkt met materialen met hoge schittering, zoals plastic en metalen.

Lees Meer...

AM7013MZT

AM7013MZT-relatedDe Dino-Lite AM7013MZT beschikt over een 5 megapixel sensor voor haarscherpe beelden, zelfs bij hogere vergroting. De ingebouwde polarizer reduceert de reflecties bij het werken met glanzende objecten.

Lees Meer...

AD4013MZTL

AD4013MZTL-relatedDit MZTL model heeft een lange werkafstand en een derde (verwisselbare) polarisatiekap en een aluminium behuizing.

Lees Meer...

AM4013MZTL

AM4013MZTL-relatedDoor het gebruik van een speciaal polarisatie filter is de AM4013MZTL de juiste keuze,wanneer u werkt met materialen met hoge schittering zoals plastic en metalen. Dit model heeft een metalen behuizing die een versterkte bescherming en duurzaamheid biedt en daarnaast ook nog eens het beste gevoel en uitstraling geeft.

Lees Meer...

AM4113ZTL

AM4113ZTL-relatedDoor het gebruik van een speciaal polarisatie filter is de AM4113ZTL de juiste keuze,wanneer u werkt met materialen met hoge schittering zoals plastic en metalen.

Lees Meer...

RK-06-AE Statief

MS36BDe Dino-Lite RK-06-AE is een stevig en stabiel mid-range statief dat gebruikt kan worden met alle professionele Dino-Lite digitale microscopen. De RK-06A is gemaakt roestvrij staal en lichtgewicht aluminium en beschikt over een zogenaamde quick-release functie waarmee de hoogte snel en eenvoudig worden ingesteld, met de focusknop voor de fijnafstelling kan dit statief heel precies worden afgesteld.

Lees Meer...

AM4013MT

AM4013MT-relatedDe AM4013MT is een Dino-Lite Pro model met metalen behuizing en een Microtouch knop. De metalen behuizing biedt een versterkte bescherming en duurzaamheid en geeft daarnaast ook nog eens het beste gevoel en uitstraling. De AM4013MT heeft een ingebouwde diffuser.

Lees Meer...