globe

Huidverzorging

Quote-box-skincare"De Dino-Lite DermaScope helpt bij het ontdekken en analyseren van uiteenlopende huidproblemen"

In de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana, staat VIST, de hogeschool voor toegepaste wetenschap. Een van de studierichtingen die hier gevolgd kan worden is cosmetica oftewel visagie. Daarbij wordt de Dino-Lite DermaScope met grote regelmaat gebruikt door de docent Tina Pogacnik en lector Katja Zmitek. "Met de DermaScope laten we de leerlingen vergrotingen van de huid zien aangezien je zonder voldoende kennis van de huid geen goede visagiste kunt zijn", zegt Zmitek. "We besteden uiteraard aandacht aan de verschillende huidtypen zoals een droge en een vette huid, maar we besteden ook aandacht aan problemen die met de huid te maken hebben zoals een verstopte talgklier. We gebruiken daarbij de DermaScope en laten het beeld zien. Doordat de DermaScope digitaal is en heel hanteerbaar, gaat dat allemaal eenvoudig. In sommige gevallen printen we een beeld of slaan we het op, zodat de studenten het thuis nog eens beter kunnen bekijken. Het zou mooi zijn als we meer DermaScopen hadden zodat elke student er mee leert werken, maar voorlopig moeten we het hier mee doen."

Quote-box-skincare2Pogacnik en Zmitek zijn niet alleen maar bezig met de schoonheid van de huid. De studenten wordt ook geleerd een gerstekorrel te herkennen, comedonen en andere onregelmatigheden. Er is ook aandacht voor verdachte plekken in de huid zoals melanocytische laesies en non-melanocytische laesies. Pogacnik: "Met beelden van de Dino-Lite DermaScope, willen we onze studenten zoveel kennis bijbrengen dat ze weten wanneer ze iemand moeten doorsturen naar een dermatoloog. In die zin hebben we een preventie functie."

Zowel Pogacnik en Zmitek zijn zeer te spreken over de DermaScope. Zmitek: "Ja, het is handbaar apparaat, stevig, maakt duidelijke digitale beelden waarbij het polarisatiefilter zeker helpt en het is prettig dat de DermaScope ingebouwde ledverlichting heeft. Het mooiste zou zijn als iedere student zijn of haar eigen DermaScope zou hebben. Misschien komt het ooit zo ver."