globe

Huidverzorging

Quote-box-skincare"De Dino-Lite DermaScope helpt bij het ontdekken en analyseren van uiteenlopende huidproblemen"

In de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana, staat VIST, de hogeschool voor toegepaste wetenschap. Een van de studierichtingen die hier gevolgd kan worden is cosmetica oftewel visagie. Daarbij wordt de Dino-Lite DermaScope met grote regelmaat gebruikt door de docent Tina Pogacnik en lector Katja Zmitek. "Met de DermaScope laten we de leerlingen vergrotingen van de huid zien aangezien je zonder voldoende kennis van de huid geen goede visagiste kunt zijn", zegt Zmitek. "We besteden uiteraard aandacht aan de verschillende huidtypen zoals een droge en een vette huid, maar we besteden ook aandacht aan problemen die met de huid te maken hebben zoals een verstopte talgklier. We gebruiken daarbij de DermaScope en laten het beeld zien. Doordat de DermaScope digitaal is en heel hanteerbaar, gaat dat allemaal eenvoudig. In sommige gevallen printen we een beeld of slaan we het op, zodat de studenten het thuis nog eens beter kunnen bekijken. Het zou mooi zijn als we meer DermaScopen hadden zodat elke student er mee leert werken, maar voorlopig moeten we het hier mee doen."

Quote-box-skincare2Pogacnik en Zmitek zijn niet alleen maar bezig met de schoonheid van de huid. De studenten wordt ook geleerd een gerstekorrel te herkennen, comedonen en andere onregelmatigheden. Er is ook aandacht voor verdachte plekken in de huid zoals melanocytische laesies en non-melanocytische laesies. Pogacnik: "Met beelden van de Dino-Lite DermaScope, willen we onze studenten zoveel kennis bijbrengen dat ze weten wanneer ze iemand moeten doorsturen naar een dermatoloog. In die zin hebben we een preventie functie."

Zowel Pogacnik en Zmitek zijn zeer te spreken over de DermaScope. Zmitek: "Ja, het is handbaar apparaat, stevig, maakt duidelijke digitale beelden waarbij het polarisatiefilter zeker helpt en het is prettig dat de DermaScope ingebouwde ledverlichting heeft. Het mooiste zou zijn als iedere student zijn of haar eigen DermaScope zou hebben. Misschien komt het ooit zo ver."

Aanbevolen/ Alternatieve Producten:

AD7013MZT

AD7013MZT-relatedDe Dino-Lite AD7013MZT beschikt over een 5 megapixel sensor voor haarscherpe beelden, zelfs bij hogere vergroting. De ingebouwde polarizer reduceert de reflecties bij het werken met glanzende objecten zoals metalen, kunststoffen, juwelen, elektronica-onderdelen enz.

Lees Meer...

MS33W Statief

MS33WRond metalen statief met zwanenhals en houder voor de Dino-Lite. De MS33W heeft de mogelijkheid te variëren in hoogte (ca. 15mm) met een draaiknop in de standaard.

Lees Meer...

MS23B

MS23BHet MS23B bureaubladstatief kan vastgeklemd worden op tafelbladen tot 3 cm dikte.

Lees Meer...

AM4113ZT

AM4113ZT-relatedDoor het gebruik van een speciaal polarisatie filter is de AM4113ZT de juiste keuze, wanneer u werkt met materialen met hoge schittering, zoals plastic en metalen.

Lees Meer...

AM7013MZT

AM7013MZT-relatedDe Dino-Lite AM7013MZT beschikt over een 5 megapixel sensor voor haarscherpe beelden, zelfs bij hogere vergroting. De ingebouwde polarizer reduceert de reflecties bij het werken met glanzende objecten.

Lees Meer...

AD4013MZTL

AD4013MZTL-relatedDit MZTL model heeft een lange werkafstand en een derde (verwisselbare) polarisatiekap en een aluminium behuizing.

Lees Meer...

AM4013MZTL

AM4013MZTL-relatedDoor het gebruik van een speciaal polarisatie filter is de AM4013MZTL de juiste keuze,wanneer u werkt met materialen met hoge schittering zoals plastic en metalen. Dit model heeft een metalen behuizing die een versterkte bescherming en duurzaamheid biedt en daarnaast ook nog eens het beste gevoel en uitstraling geeft.

Lees Meer...

AM4113ZTL

AM4113ZTL-relatedDoor het gebruik van een speciaal polarisatie filter is de AM4113ZTL de juiste keuze,wanneer u werkt met materialen met hoge schittering zoals plastic en metalen.

Lees Meer...

RK-06-AE Statief

MS36BDe Dino-Lite RK-06-AE is een stevig en stabiel mid-range statief dat gebruikt kan worden met alle professionele Dino-Lite digitale microscopen. De RK-06A is gemaakt roestvrij staal en lichtgewicht aluminium en beschikt over een zogenaamde quick-release functie waarmee de hoogte snel en eenvoudig worden ingesteld, met de focusknop voor de fijnafstelling kan dit statief heel precies worden afgesteld.

Lees Meer...

AM4013MT

AM4013MT-relatedDe AM4013MT is een Dino-Lite Pro model met metalen behuizing en een Microtouch knop. De metalen behuizing biedt een versterkte bescherming en duurzaamheid en geeft daarnaast ook nog eens het beste gevoel en uitstraling. De AM4013MT heeft een ingebouwde diffuser.

Lees Meer...