globe

Make-up kosmetik

Quote-box-skincareDino-Lite DermaScope hjælper med at opdage og analysere forskellige hudproblemer

Det slovenske universitet for anvendt videnskab (VIST) ligger i hovedstaden Ljubljana. Et af de kurser, der kan tages her, er make-up kosmetik. I kurserne anvendes Dino-Lite DermaScope hyppigt af underviser Tina Pogacnik og foredragsholder Katja Zmitek. "Med DermaScope kan eleverne se forstørrelser af huden. Dette er vigtigt, fordi det er ikke muligt at være en god sminkør uden tilstrækkelig kendskab til huden," siger Zmitek. "Selvfølgelig er vi opmærksomme på de forskellige hudtyper såsom fedtet eller tør hud, men vi er også opmærksomme på hudproblemer, såsom tilstoppede talgkirtler. Vi bruger DermaScope og viser billederne. Dette er ganske enkelt, fordi DermaScope er digitalt og nem at bruge. I nogle tilfælde udskriver vi et billede, eller gemmer det, så eleverne stadig kan se det derhjemme. Det ville være rart, hvis vi havde flere DermaScopes, således at hver elev kunne lære at arbejde med det, men i øjeblikket, må vi klare os med hvad vi har.

Quote-box-skincare2

Forebyggende
Pogacnik og Zmitek beskæftiger sig ikke kun med hudens skønhed. Eleverne lærer også at genkende et bygkorn, komedoner og andre uregelmæssigheder. De er også opmærksomme på mistænkelige pletter i huden, såsom melanocytiske og ikke-melanocytiske læsioner. Pogacnik: "Med billeder produceret af Dino-Lite DermaScope vil vi lære vores elever nok til at de ved, hvornår man skal sende en person til hudlæge. I den forstand har vi en forebyggende funktion.".

Både Pogačnik og Zmitek er meget tilfredse med DermaScope. Zmitek: "Ja, det er nemt at håndtere, det er robust og det producerer klare digitale billeder, hvor det polariserende filter helt sikkert hjælper. Det er også rart, at DermaScope har indbygget LED-belysning. Hvis bare hver elev havde sit eget DermaScope. Måske vil det ske en dag."