globe

Hurtigere diagnose af sklerodermi

Hurtigere diagnose af sklerodermi med Dino-Lite CapillaryScope

Quote-box-faster-diag-cap-1

Hvis der er mistanke om at en patient har systemisk sklerose, kan Dino-Lite CapillaryScope anvendes til at foretage en hurtig og smertefri undersøgelse af kapillærerne i neglebåndet. Actelion Pharmaceuticals Ltd samarbejder med reumatologer for at gøre dette til en almindeligt anvendt procedure hurtigt.

Actelion Pharmaceuticals Ltd er oprindeligt en schweizisk biofarmaceutisk virksomhed med fokus på forskning, udvikling og markedsføring af lægemidler til sjældne sygdomme på markedet. "Dette er lægemidler til uløste medicinske problemer, som i de fleste tilfælde involverer en lille gruppe af patienter," siger brand manager Peter Dingeldein i den hollandske afdeling af Actelion Pharmaceuticals Ltd. Systemisk sklerose er en af de sjældne sygdomme, som virksomheden leverer et lægemiddel til. Denne sjældne kroniske sygdom er forårsaget af et forstyrret immunsystem, hvilket er grunden til at dette kaldes en autoimmunsygdom. I systemisk sklerose bliver sundt væv beskadiget og skaber bindevæv. Vaskulopatien er en vigtig egenskab af denne sygdom, der ofte resulterer i smertefulde fingersår. Når patienterne kommer til denne fase, vil det have en stor indflydelse på hverdagen og gøredagligdagsaktiviteter, såsom at knappe tøjet og at skrive, vanskeligt.

Ikke-invasiv undersøgelse

Quote-box-faster-diag-cap-2Dingeldein: "Der er øget opmærksomhed på at opdage systemisk sklerose så tidligt som muligt. Ideen er, at jo før du opdager sygdommen, jo bedre er det for patienten, fordi skaden kan begrænses. Hvis der er mistanke om at en patient har systemisk sklerose, så kan en undersøgelse af kapillærerne i neglebåndet give mere information om diagnosen. Denne undersøgelse går godt og hurtigt med et Dino-Lite CapillaryScope. Det er en enkel, ikke-invasiv og smertefri test, som patienter selv kan følge med i. Det er betryggende for mange mennesker."

Til undersøgelsen placeres en dråbe olie på neglebåndet og CapillaryScope placeres på det punkt. Kapillærerne i neglebåndet er klart synlige med forstørrelsen på 500x, og dermed kan eventuelle anomalier, der tyder på systemisk sklerose, undersøges.
I de fleste tilfælde kan reumatologen berolige patienten om, at der ikke er noget at bekymre sig om. For anomalier er det nemt at lave et billede eller optagelse med CapillaryScope, som så kan gemmes til patientens journal. Ved det næste besøg, som regel efter seks måneder, kan det fastlægges hvorvidt situationen er forbedret, forblevet stabil eller forringet. Når en patient er diagnosticeret med systemisk sklerose, kan behandlingen - medicin - påbegyndes med det samme.

Behandlingen

Endothelin er det enzym i kroppen, som forsnævrer blodkar. I sygdomme såsom systemisk sklerose, produceres en stor mængde af endothelin, der i sidste ende beskadiger karvæggene. Actelion Pharmaceuticals Ltd er en producent af Tracleer (det generiske navn er Bosentan, navn, red.). Dette er en vasodilator, der hæmmer virkningen af endothelin ved at blokere de nervereceptorer, der kan binde endothelin,hvilket vil forbedre blodgennemstrømningen. Tracleer heler ikke, men forhindrer forværring og bidrager til at stabilisere patienten.

Dette er kapillæroskopi:
Undersøgelsen af neglebåndet med Dino-Lite CapillaryScope er hurtig og smertefri. Klik på linket for at se en film, der viser præcis, hvordan forskningsprocessen fungerer.

Anbefalede/ Alternative Produkter:

AD7013MZT

AD7013MZT-relatedDino-Lite AD7013MZT har en 5 megapixel sensor der giver krystalklare billeder, selv under større forstørrelse. Den indbyggede polarisator reducerer den skinnende effekt på reflekterende materialer såsom metaller, plastik, smykker, elektronik osv.

Læs Mere...

MS33W Stativ

MS33WRund metalbase med fleksibel arm og holder til Dino-Lite. MS33W har mulighed for at variere højden (ca. 15 mm) med en drejeknap i basen.

Læs Mere...

MS23B

MS23BMS23B er en skrivebordsklemme med fleksibel svanehals, som kan fastspændes på et skrivebord eller enhver anden overflade med op til 3 centimeters tykkelse.

Læs Mere...

AM4113ZT

AM4113ZT-relatedVed hjælp af et specielt polarisationsfilter, er AM4113ZT det rigtige valg til arbejde med materialer med høj blænding såsom plastik og metaller.

Læs Mere...

AM7013MZT

AM7013MZT-relatedDino-Lite AM7013MZT har en 5 megapixel sensor der giver krystalklare billeder, selv under større forstørrelse. Den indbyggede justerbare polarisator reducerer blænding og refleksion på skinnende objekter.

Læs Mere...

AM4013MZTL

AM4013MZTL-relatedVed hjælp af et specielt polarisationsfilter, er AM4013MZTL det rigtige valg til arbejde med materialer med høj blænding såsom plastik og metaller. Denne model har et aluminiumlegeringshus til bedre beskyttelse og holdbarhed og har det bedste udseende.

Læs Mere...

AM4113ZTL

AM4113ZTL-relatedVed hjælp af et specielt polarisationsfilter, er AM4113ZTL det rigtige valg til arbejde med materialer med høj blænding såsom plastik og metaller.

Læs Mere...

RK-06-AE Stativ

RK-06A Dino-Lite RK-06-AE understøtning er et robust og stabilt produkt til understøtning i mellemklassen, der kan bruges sammen med alle Dino-Lite digitale mikroskoper. Den er konstrueret af rustfrit stål og letvægtsaluminium og har præcis finfokusjustering samt en hurtig lodret frigivelsesfunktion.

Læs Mere...

AM4013MT

AM4013MT-relatedDino-Lite professionel model med aluminiumlegeringshus (med MicroTouch). Aluminiumshuset giver bedre beskyttelse og holdbarhed og har det bedste udseende.

Læs Mere...