globe

Arkæologiske tekstiler

Dino-Lite er uundværlig i felten

Flere og flere forskere, som arbejder i felten, kan ikke klare sig uden deres digitale Dino-Lite mikroskop. En af de første brugere er Michele Hayeur Smith, som arbejder som antropologisk arkæolog på Haffenreffer Museum of Anthropology ved Brown universitetet i Providence i staten Rhode Island i USA. Hun rejser ofte for at forske på museer og på arkæologiske fundpladser. Michele forsker i tekstilfund fra de nordiske samfund i Nordatlanten, så som Island og Grønland. "Dino-Lite er specielt velegnet til den del af min forskning, som foregår i felten", siger hun.

arch textile 1
Michele studerer nordiske tekstiler fra vikingetiden og middelalderen. Hendes forskning ville ikke være mulig uden et Dino-Lite mikroskop: "Formålet med min forskning er at forstå, hvilken rolle kvinderne spillede i de nordiske samfund i Nordatlanten ved at studere en aktivitet, som kun blev udført af kvinder, nemlig tekstilfremstillingen. I Island har vi for eksempel fundet ud af, at tekstiler blev brugt som en slags betalingsmiddel i middelalderen, hvor fisk og uld blev byttet med varer, som ikke var tilgængelige i Island. I Grønland viser min tekstilanalyse, at kvinder modificerede de traditionelle væveteknikker for at tilpasse tøjet til det 14. århundredes tiltagende kolde klima.

Detaljer
Micheles forskning fører hende langt væk hjemmefra. Hun har besøgt nationalmuseerne i Island, Grønland, Danmark og Skotland samt museet i Bergen. arch textile 2Både tid og penge er faktorer, der skal kalkuleres med i et hvert forskningsprojekt, hvorfor hun er rigtig glad for Dino-Lite i kraft af dets pris, dets ydelser, og fordi det er let at bruge: "Jeg analyserer stoffet både med og uden Dino-Lite. Dino-Lite giver mig mulighed for at se mikroskopiske detaljer i uld-, silke- og hørstoffer, så jeg kan se, hvordan fibrene blev spundet, hvordan de blev vævet, og hvorvidt de blev forurenet med insekter. Jeg plejer normalt at placere Dino-Lite direkte på stofstykket, og har derfor sjældent brug for stativet. Den direkte placering giver mig maksimalt syn, og jeg kan bruge den største forstørrelse til at studere stoffets struktur ned i mindste detalje. Billederne gemmes på min computer i hver sin folder fra hvert forskningssted. I Island har jeg allerede brugt min Dino-Lite til at analyse tekstilmateriale fra 36 fundsteder. Al anden information nedfældes i et Excel regneark, så jeg kan se ligheder og mønstre i den måde, hvorpå tekstilet er fremstillet. Dette kan fortælle os noget om tekstilhandlen, brugen af råmaterialer og andre vigtige sociale forhold."

Til at betale
arch textile 3
Dino-Lites praktiske størrelse passer til Micheles forskning og rejsekrav, "Jeg tager den bare med mig i bagagen. Om jeg har nogen forbedringsforslag? Ja, jeg kunne godt tænke mig en af de modeller, som kan forstørre endnu mere, for at kunne se flere detaljer!" Micheles entusiasme har allerede fået nationalmuseet i Island og nogle af hendes studerende til at købe sig et Dino-Lite. "I forhold til det man får, er det et meget billigt instrument. Desuden er mikroskopet praktisk og let at bruge, hvilket er dejligt, når man tænker på, hvor meget jeg rejser med mit arbejde. Jeg kan anbefale Dino-Lite til en hver forsker, som har brug for et mikroskop i sit feltarbejde."

 

Anbefalede/ Alternative Produkter:

AD7013MZT

AD7013MZT-relatedDino-Lite AD7013MZT har en 5 megapixel sensor der giver krystalklare billeder, selv under større forstørrelse. Den indbyggede polarisator reducerer den skinnende effekt på reflekterende materialer såsom metaller, plastik, smykker, elektronik osv.

Læs Mere...

MS33W Stativ

MS33WRund metalbase med fleksibel arm og holder til Dino-Lite. MS33W har mulighed for at variere højden (ca. 15 mm) med en drejeknap i basen.

Læs Mere...

MS23B

MS23BMS23B er en skrivebordsklemme med fleksibel svanehals, som kan fastspændes på et skrivebord eller enhver anden overflade med op til 3 centimeters tykkelse.

Læs Mere...

AM4113ZT

AM4113ZT-relatedVed hjælp af et specielt polarisationsfilter, er AM4113ZT det rigtige valg til arbejde med materialer med høj blænding såsom plastik og metaller.

Læs Mere...

AM7013MZT

AM7013MZT-relatedDino-Lite AM7013MZT har en 5 megapixel sensor der giver krystalklare billeder, selv under større forstørrelse. Den indbyggede justerbare polarisator reducerer blænding og refleksion på skinnende objekter.

Læs Mere...

AM4013MZTL

AM4013MZTL-relatedVed hjælp af et specielt polarisationsfilter, er AM4013MZTL det rigtige valg til arbejde med materialer med høj blænding såsom plastik og metaller. Denne model har et aluminiumlegeringshus til bedre beskyttelse og holdbarhed og har det bedste udseende.

Læs Mere...

AM4113ZTL

AM4113ZTL-relatedVed hjælp af et specielt polarisationsfilter, er AM4113ZTL det rigtige valg til arbejde med materialer med høj blænding såsom plastik og metaller.

Læs Mere...

RK-06-AE Stativ

RK-06A Dino-Lite RK-06-AE understøtning er et robust og stabilt produkt til understøtning i mellemklassen, der kan bruges sammen med alle Dino-Lite digitale mikroskoper. Den er konstrueret af rustfrit stål og letvægtsaluminium og har præcis finfokusjustering samt en hurtig lodret frigivelsesfunktion.

Læs Mere...

AM4013MT

AM4013MT-relatedDino-Lite professionel model med aluminiumlegeringshus (med MicroTouch). Aluminiumshuset giver bedre beskyttelse og holdbarhed og har det bedste udseende.

Læs Mere...